
12 листопада 2024 року в межах вивчення освітніх компонент «Товарознавство. Харчові продукти» та «Екологія та безпечність товарів» під керівництвом викладачів Ганни Денчиля-Сакаль та Маріанни Дьолог проведено практичне заняття для здобувачів ОПП «Товарознавство та логістична діяльність». Впродовж заняття студентами було розглянуто низку питань, що стосуються дослідження якості і безпечності ковбасних виробів.
Викладачі ознайомили здобувачів освіти з діючими нормативними документами, у яких визначено вимоги до ковбасних виробів, провели аналіз маркування досліджуваних зразків на відповідність вимогам стандарту.


Наступним етапом дослідження було визначення крохмалю та наявності штучних барвників у ковбасних виробах за допомогою якісних реакцій дії йоду та слабкого розчину лугу.
Одержаний практичний досвід стане запорукою коректного вибору харчових продуктів відповідної якості.
Leave a Reply