
Відбувся відкритий захід — майстер-клас під керівництвом викладача Василя Цапа в дещо незвичній для студентів-технологів та студентів-рестораторів локації, серед дикої природи в с. Лумшори, а не в кухні-лабораторії. Це відомий закарпатський курорт, куди приїздять туристи смачно поїсти, подихати свіжим повітрям та насолодитися природою! А студенти варили БОГРАЧ в колаборації та під наглядом бренд-шефа!




Під час нетворкінгу Василь Іванович, наш викладач та бренд-шеф ГРК “Камелот” ознайомив присутніх з культурою харчування Закарпаття та особливістю національної кухні, з історією походження страви, продемонстрував крафтові продукти та пояснив їх роль в рецепті, розповів про специфіку вибору казана для приготування бограчу на відкритому вогнищі. А далі був заворожуючий етап приготування страви, до якого залучилися і студенти, і викладачі. На завершення приготування викладач продемонстрував давню традицію, яка існує на Закарпатті, що робить страву ароматнішою і смачнішою, а студентів обізнаними і фахівцями своєї справи.




Ціковою була демонстрація, оформлення та подача бограчу по-закарпатськи в маленькому казанку з підсвічником, відповідним сервуванням, та найсмачнішою була дегустація та обговорення вражень від смаку і технології приготування!


Інформацію підготувала Алла Домище-Медяник, голова ц/к ТБ HoReCa і туризму
Leave a Reply