
5 лютого 2025 в коледжі відбулася міні-лекція від стейкхолдерки пані Людмили Бобик, власниці фірми EOS Wine Travel, експертки з вин та організаторки ексклюзивних турів в долину Луар (Франція) з елементами нетворкінгу по енології та фудпейрінгу для здобувачів освіти спеціальностей: «Готельно – ресторанної справи», «Харчові технології», «Туризм і рекреація», «Підприємництво та торгівля».

Тема зустрічі “Шенін Блан – король білих вин Долини Луару у Франції та сервіс вина”.
Викладачам спікерка Людмила Бобик запропонувала обговорити особливості біодинамічного вина, що є трендом у Франції та продегустувати закуски з фуагра, французькі сири та смаколики від технологів, зроблені під керівництвом Василя Цапа.


Спікерка під час зустрічі поєднала виклад матеріалу із показом презентації та майстер-класом з сервісу вина. В процесі зібрання студенти-технологи дізналися про особливості виробництва та технології поєднання закусок та страв з різними винами, для здобувачів освіти відділення підприємництва та торгівлі було цікаво дізнатися про постачання, зберігання та маркетингові лайфхаки щодо продажу вина в Україні та світі, студентів спеціальності «Готельно- ресторанна справа» зацікавили особливості читання етикетки вин, визначення нюансів про напій, не відкроковуючи пляшку і власне, сервіс подачі напою.

Родзинкою зустрічі стала презентація особливих закарпатських вин та віртуозне відкриття пляшок ігристого і білого, його подача гостям в ресторані. Також розібрали кейси стосовно хвороб вина в процесі виробництва та дозрівання.
Завершилася зустріч Q&A-сесією, у ході якої фахівчиня дала відповіді на всі запитання, що цікавили присутніх.

Сподіваємося організована зустріч допоможе здобувачам освіти нашого коледжу розвивати свою освітню траєкторію здобуття фахової передвищої освіти!

Інформацію підготувала. доц. Алла Домище-Медяник,
голова ц/к технології бізнесу HoReCa і туризму.
Leave a Reply