Лабораторно-практичне знаття на тему : «Страви з борошна»

Лабораторно-практичне знаття на тему : «Страви з борошна» ІІІ ХТ “Б” курсу. Заняття провела викладач Каганець-Гаврилко Леся.

Сьогодні студенти здобули навички у приготуванні страв з борошна, ознайомилися з асортиментом ресторанних страв, та навчилися проводити органолептичну оцінку якості страв та виробів.

Багато хто приписує оригінальний рецепт яблучної шарлотки відомому французькому шеф-кухарю 19 сторіччя Анрі-Антуану Кареме — одному з засновників високої кухні. Але найбільш правдивим видається англійське походження цього десерту. І саме з Англії привіз його славетний француз, коли недовгий час працював при дворі короля Георга IV. Рецепт яблучного пирога схожого на шарлотку вперше можна зустріти в книзі The Art of Cookery Made Easy and Refined  британця Джона Малларда, перше видання якої побачило світ у 1803 році. Ймовірно, що десерт був названий на честь королеви Шарлотти — дружини короля Георга III, яка буцімто обожнювала яблука.

Якщо ви полюбляєте наші українські галушки, то впевнені, що й італійські ньокі припадуть до душі. Готують їх з картопляного пюре та подають з томатним чи вершковим соусами. В нашому рецепті ми готуємо ньокі з сиром та свіжою ароматною петрушкою.
Попри те, що італійці відносять ньокі до пасти, технічно вони більше картопляні галушки або вареники.

Класичний брауні, на нашу думку, це найкраще втілення шоколадного десерту. Для приготування вологого та насиченого за смаком брауні ми додаємо в тісто не лише какао-порошок, але й розтоплений шоколад, та ще й шоколадом посипаю десерт зверху. Тож такий смаколик задовольнити навіть найбільш вибагливого гурмана.

Вареники з вишнею у багатьох асоціюються з дитинством, коли ти залазиш на дерево, збираєш їх, приносиш бабусі, а вона вже ліпить вареники.
Тому наші студенти вирішили трохи зазирнути в цю чудову атмосферу дитинства!
Вареники з вишнею – це і основна страва, і десерт. До того ж, дієтологи відзначають і корисні властивості вишні.

Є страви та смаки, котрі не треба пояснювати. Вони просто існують, і існують в такому ідеальному поєднанні, що хочеться просто готувати та їсти. Вареники з картоплею та грибами – це якраз така ідилічна історія. І самі вареники з картоплею цілком самодостатні та смачні, але посмак грибів геть не псує смакову картинку, лиш доповнює та збагачує.

Можливо, вам доводилося зустрічати на полицях магазинів рисовий папір, або ви навіть вже його купили.  Але що ж приготувати з такою незвичною штукою і як це правильно зробити? Спрінг роли можуть виглядати, як складна, професійна страва, але насправді готується дуже просто, якщо знати секрети, якими володіють наші студенти!

Кіш – чудова французька страва, що відома ще з XVI сторіччя та нагадує пиріг. Спочатку його готували лише з тіста, яєчно-молочної заливки та копченого бекону, це схоже на сучасний рецепт кіш лорен, хоч сиру тоді ще не додавали.
А наші студенти зробили вегетаріанську версію, з тофу, шпинатом та грибами.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*