Відділення харчових технологій

Завідувач відділення харчових технологій — Василь ГИНДРЮК, викладач математики, вищої математики, освіта вища (УжДУ, математичний факультет, спеціаліст, спеціальність математика, УТЕІ КНТЕУ, магістр, спеціальність «Технології в ресторанному господарстві»), спеціаліст вищої категорії, викладач –методист, Відмінник освіти України, лауреат конкурсу «Вчитель року» у номінації «Керівник навчального закладу», автор кількох наукових статей та навчально-методичних посібників.

Життєве кредо

«Стався до людей так, як ти хотів би, щоб ставилися до тебе».

Професійне кредо

«Щоб мати право вчити інших, треба постійно вчитись самому».

Відділення харчових технологій є структурним підрозділом коледжу, яке готує здобувачів освіти галузі знань 18 «Виробництво та технології», спеціальності 181 «Харчові технології»  за ОПП «Виробництво харчової продукції». На даний час на відділенні харчових технологій в одинадцяти навчальних групах денної форми навчання нараховується 274 здобувачів освіти (182 навчаються за рахунок коштів державного бюджету, а 92 навчаються за кошти фізичних або юридичних осіб) та в шести групах заочної форми навчання  нараховується 54 здобувачі освіти (45 навчаються за рахунок коштів державного бюджету, а 9 навчаються за кошти фізичних або юридичних осіб).

Коледж готує фахових молодших бакалаврів спеціальності «Харчові технології» за 3 роки і 5 місяців на основі базової загальної середньої освіти та за 2 роки і 5 місяців на основі повної загальної середньої освіти. Підготовку фахівця забезпечують 35 викладачів коледжу. Часто до цього процесу залучаються стейкхолдери Наталія ЧЕПКАНИЧ (менеджер з приготування та постачання страв ресторану Уж-Венеція) та Василь ЦАП (шеф-кухар готельно-ресторанного комплексу «Камелот»), а також науковець Юрій ПІДЛИПНИЙ (кандидат технічних наук, доцент УТЕІ ДТЕУ). Фахову підготовку забезпечує циклова комісія технології бізнесу HoReCa та туризму, яку очолює Алла ДОМИЩЕ-МЕДЯНИК, PhD, доцентка, голова циклової комісії, викладачка спецдисциплін та організаторка академічної мобільності студентів.

У 2024-2025 році була відкрита нова ОПП «Технологія і організація ресторанного бізнесу» та набрано 4 навчальні групи (2 денної форми навчання та 2 заочної) зі скороченою назвою освітньої програми ТОРБ.

Наші випускники можуть займати такі первинні посади: 

-Інспектор з контролю якості продукції

-Технік-технолог з виробництва

-Зберігання та переробки харчової продукції

-Майстер виробничого навчання

-Офіціант

-Бармен

-Кухар

-Шеф-кухар

Цей перелік є далеко неповним.

Знаними випускниками коледжу є: Валентин ШТЕФАНЬО, Антон ШИШКО,Сергій ЛЕЩАК, Василь ЦАП, Наталія ЧЕПКАНИЧ, викладачі коледжу Маріанна ПІЧКАР,Вікторія  КІРЕШ, Марія ПЕРЕБЗЯК, Марія КУКЛИШИН, Леся ГАВРИЛКО-КАНАНЕЦЬ, Діана ГАЙДАНКА та інші.

Сергій ЛЕЩАК

Керуючий ресторанним господарством «Verkhovyna Resort Medical & Wellness»

Володимир ЖОЛТАНІ та Іван РОМАН

 Кухарі ресторану «Smagolinо»

Ян КОВАЧ кондитер і власник кав’ярні- кондитерська «Cake House»

Катерина ГІДІ

Керуюча кулінарним відділом супермаркету «Alma»

Владислав ДАНКО

Кухар  ресторану «Саламандра» бази відпочинку «Деренівська купіль»

Максим КАПІТАН та Станіслав ПІНЧУК

Кухарі  в ГРК в Словачинні

Пилипенко ХРИСТИНА

Кондитер ресторану «Саламандра» бази відпочинку «Деренівська купіль»

Готра ВІКТОР шеф-кухар ресторану «Pub House»

Василь ЦАП

Шеф-кухар ресторану «Камелот»

Шеф-кухар Еко-СПА курорту «Богольвар»

Шеф-кухар ужгородського готелю «Олд континент»

Призер та переможець конкурсів в Греції та Угорщині

Дипломант та призер «BESTCOOKFEST – 2015»

Став бронзовим призером номінації «Золотий кухар 2007 року»

Готра ПАВЛО кухар ресторану «Золота гора»

Антон ШИШКО

Бренд-шеф в одному з ресторанів Лондона

Яцент ВАРГА

Був шеф-кухарем готелю «Олд континент» та двох ресторанів в Угорщині

Наші студенти ставали переможцями багатьох регіональних,Всеукраїнських та  міжнародних конкурсів, виставок  та фестивалів кулінарної майстерності. Вони проходять практику на базі найкращих закладів ресторанного господарства нашої області та за кордоном.