Викладачі та студенти УТЕК КНТЕУ писали щорічний радіодиктант національної єдності

Сьогодні в УТЕК КНТЕУ відзначали День української писемності та мови. Викладачі і студенти писали радіодиктант національної єдності. Чомусь всі були дуже схвильовані. На обличчях була помітна надмірна зосередженість. Після написання диктанту студенти і викладачі привітали один одного оплесками.
Приємно відзначити, що студенти ділилися враженнями від сьогоднішньої події.
Ось, зокрема, Яремин Мартіна, студентка ІІ курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування», зазначила, що її переповнили почуття хвилювання, ніби на іспиті. Але, вона зауважила: «Кожна людина має вчити свою рідну мову, розвивати її, не забувати». І, як приклад, процитувала слова Т.Шевченка: « Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь».
А Коман Данієла, студентка ІІ курсу «Готельно-туристичне обслуговування» зауважила: «Оскільки ми живемо в Україні, то повинні досконало знати свою мову, бо невміння грамотно спілкуватися рідною мовою – ганьба для всієї нації. Нема сумніву в доцільності написання диктанту, так як завдяки таким акціям ми можемо удосконалити свої знання з мови»
А ось Кочан Юлія, студентка ІІ курсу спеціальності «Туристичне обслуговування» відмітила, що свою мову потрібно вчити для того, щоб грамотно висловлювати свої думки, вільно спілкуватися та грамотно оформляти різні тексти.
Свої думки висловила також студентка ІІ курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування» Макула Аміна. Вона відмітила, що знання мови має прийти до нас з молоком матері. І якщо ми ми не будемо вільно володіти мовою та не будемо грамотними, то не зможемо викликати повагу до себе інших.
Від себе зауважу: дуже приємно, що у нас зростає така гідна зміна – справжні патріоти України. Зі святом.

Ярослава Барзул,
викладач УТЕК КНТЕУ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*