![336757174_894924998440083_8802508108503001931_n-1-768x1024](https://utek.uz.ua/wp-content/uploads/2023/08/336757174_894924998440083_8802508108503001931_n-1-768x1024-1-678x381.jpg)
17 березня 2023 р. читальна зала бібліотеки коледжу в черговий раз стала місцем зустрічі і знайомства студентів ІІІ ХТ А курсу з книгою–новинкою фахового спрямування автора, шеф-кухаря, новатора і фахівця з біохімії їжі Алі Бузарі “ІНГРЕДІЄНТИ: ХІМІЯ І АЛХІМІЯ ГАСТРОНОМІЧНОЇ ТВОРЧОСТІ” Академнаставник Еріка ОГАРЬ провела екскурс сторінками видання, яке висвітлює характер основних складових їжі, у простій формі описує хімічні процеси в кулінарії та їх вплив на смаки. «Скільки б не було інгредієнтів в рецепті, все одно все зводиться до 7 базових елементів: води, цукру, білків, жирів, вуглеводів, мінералів, газів. Саме від них залежить, чи вийде страва смачною і красивою» (А.Бузарі).
Студенти–технологи зрозуміли, що усвідомивши принципи взаємодії елементів, можна легко розібратися в кулінарії, готувати без рецептів і завжди бути впевненими в ідеальному результаті
![](https://utek.uz.ua/wp-content/uploads/2023/08/336765790_229020869528203_1326932884391659786_n-768x1024.jpg)
![](https://utek.uz.ua/wp-content/uploads/2023/08/336741871_1381243286040934_364082123777599336_n-768x1024.jpg)
Leave a Reply