Iнформаційно–пізнавальна виховна година «Сучасні кулінарні книги»

17 березня 2023 р. читальна зала бібліотеки коледжу в черговий раз стала місцем зустрічі і знайомства студентів ІІІ ХТ А курсу з книгою–новинкою фахового спрямування автора, шеф-кухаря, новатора і фахівця з біохімії їжі Алі Бузарі “ІНГРЕДІЄНТИ: ХІМІЯ І АЛХІМІЯ ГАСТРОНОМІЧНОЇ ТВОРЧОСТІ” Академнаставник Еріка ОГАРЬ провела екскурс сторінками видання, яке висвітлює характер основних складових їжі, у простій формі описує хімічні процеси в кулінарії та їх вплив на смаки. «Скільки б не було інгредієнтів в рецепті, все одно все зводиться до 7 базових елементів: води, цукру, білків, жирів, вуглеводів, мінералів, газів. Саме від них залежить, чи вийде страва смачною і красивою» (А.Бузарі).

Студенти–технологи зрозуміли, що усвідомивши принципи взаємодії елементів, можна легко розібратися в кулінарії, готувати без рецептів і завжди бути впевненими в ідеальному результаті

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*