Останній гетьман України: до 150-річчя з дня народження Павла Скоропадського

Історія визвольних змагань 1917-1921 рр. складає невід’ємну і важливу складову процесу українського державотворення. Однією з ключових постатей цієї епохи являється Павло Скоропадський, останній Гетьман, який очолив Українську Державу і за сім із половиною місяців здійснив низку реформ.

В рамках відзначення 150-річчя з дня народження Скоропадського працівниками відділу бібліотеки коледжу Катериною Дичко, Катериною Ненько, Мар’яною Дьолог підготовано тематичну виставку, яка включала роботи, присвячені Українській революції та постаті Гетьмана, його ролі у державотворчих процесах.

Студентами першого курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» проведено круглий стіл «Гетьман Скоропадський: історичний портрет на тлі епохи». Учасники обговорювали походження та становлення Скоропадського, формування Української Держави, систему управління та підхід до вирішення кадрових питань, неоднозначність соціально-економічних перетворень, значимість військової реформи та культурницької політики. Велику увагу приділили питанню зовнішньополітичної діяльності, а також формуванню опозиційного руху.

Підсумком стало обговорення значення Гетьманату, за результатами дискусії студенти сформували перелік здобутків та промахів гетьманського режиму. На завершення для учасників, розділених на команди, було запропоновано відгадати кросворд, присвячений постаті Скоропадського та Українській Державі.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*