Працівниками бібліотеки ВСП «УТФК ДТЕУ» було підготовлено та презентовано студентам тематичну виставку до Дня Гідності та Свободи

21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Історично склалося, що українці виходили на акції протесту саме у двадцятих числах листопада. Крім цього, Помаранчева революція та Революція гідності починалися з невдоволення діями Віктора Януковича. Так, у 2004 році українці вимагали повторних виборів, а у 2013-му – підтримати євроінтеграцію. Цьогоріч країна відзначатиме перший ювілей Революції гідності – 10 років. Революція Гідності – переломна й одна з найважливіших подій сучасної української історії. Майдан утвердив Україну як європейську державу, а нас – як європейську націю.

З метою збереження пам’яті про ці знакові події та збереження та донесення об’єктивної інформації про доленосні події історії України початку ХХІ століття, відділ бібліотеки ВСП «УТЕФК ДТЕУ» підготував тематичну виставку, що включає матеріали про Помаранчеву революцію, Революцію Гідності, початок російсько-української війни. Крім посібників, тут розміщені газетні статті та фотоматеріали, що висвітлюють перебіг революційних подій. Виставку було представлено в ході практичного заняття з історії України до теми «Майдан як феномен української демократії» яке підготувала і провела викладач Фречка Оксана Василівна.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*