Участь студентів коледжу у ІІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції «Українська етнічна культура в глобалізованому світі»

25 січня 2024 року на базі ВСП «Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ» відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Українська етнічна культура в глобалізованому світі» в змішаному форматі, студенти нашого коледжу долучились до роботи конференції онлайн. Цьогоріч захід був присвячений культурі національних меншин, що населяють Україну, та їх спільній історичній долі із українським народом.

Студенти першого курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок», Вашкович Арсенсій та Габорець Світлана, виступили з доповідями про найчисельніші національні меншини Закарпаття – угорців та румун. У своїх виступах вони торкнулись питань соціокультурного розвитку, проблем мовного питання в світлі нового освітнього закону та змін у мовному законодавстві, політичних аспектів життя національних меншин, забезпечення їх прав та взаємодії української влади з Угорщиною та Румунією, пошуків компромісів та порозумінь.

Український народ має багату та різноманітну культуру, яка, проте, не може бути цілісною без історій інших народів, які проживають тут століттями, взаємодіючи з українцями, створюючи неповторні регіональні особливості та вплітаючи свої автентичні елементи в єдину картину сучасного українського суспільства.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*