ДО 85 РІЧНИЦІ ПРОГОЛОШЕННЯ КАРПАТСЬКОЇ УКРАЇНИ

Одним із важливих етапів боротьби за самостійність та соборність українських земель стало проголошення 15 березня 1939 року Соймом Карпатської України незалежності краю та обрання президентом Августина Волошина.

З нагоди чергової річниці Карпатської України та 150-річчя з дня народження Августина Волошина для студентів коледжу проведено тематичні лекції. На заняттях присутні детально ознайомились з подіями, які розгортались на території Закарпаття в міжвоєнну добу, проаналізували процес надання краю автономії та проголошення в Хусті незалежної держави, переглянули історичні хроніки, за QR-кодами шукали інформацію про Августина Волошина та пам’ятні місця, пов’язані з історією Карпатської України. Відділом бібліотеки коледжу підготовано дві тематичні виставки, матеріали яких використані в ході занять.

Вшанування пам’яті всіх борців за нашу свободу нагадує про те, що українці всю свою історію прагнули бути незалежними. Історія Карпатської України підкреслює, що українці Закарпаття зберегли свою ідентичність, мову, традиції та відчуття єдності з іншими українськими територіями.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*