![](https://utek.uz.ua/wp-content/uploads/2024/02/photo1708974123-3-1024x917.jpeg)
Підготовку висококваліфікованих фахівців спеціальності 181 «Харчові технології» забезпечує якісний викладацький склад циклової комісії хіміко-технологічних дисциплін у складі 9 викладачів. Серед них :
- спеціаліст – 3 особи,
- спеціалістів І категорії – 1 особа,
- спеціалістів вищої категорії – 4 особи,
- кандидат технічних наук – 1 особа.
![](https://utek.uz.ua/wp-content/uploads/2024/02/photo1708974123-1024x682.jpeg)
Циклова комісія хіміко-технологічних дисциплін працює над проблемним питанням закладу : «Особистісний орієнтований підхід у формуванні креативних конкурентоспроможних фахівців здатних до успішної самореалізації в умовах розбудови суспільства та економіки»
![](https://utek.uz.ua/wp-content/uploads/2024/02/photo1708974123-5-1024x563.jpeg)
Навчально-виховна робота викладачів циклової комісії спрямована на підвищення науково-теоретичного і методичного рівня викладання хіміко-технологічних дисциплін, активізацію поза аудиторної роботи (тематичні круглі столи, конкурси тощо), формування у студентів морально-етичних цінностей, духовності, толерантності, милосердя; вміння самостійно працювати з нормативними документами, додатковою літературою; забезпечення професійної спрямованості для набуття громадянської позиції, розуміння соціальної значущості обраної професії.
![](https://utek.uz.ua/wp-content/uploads/2024/02/photo1709019498-6-e1709038293278.jpeg)
![](https://utek.uz.ua/wp-content/uploads/2024/02/photo1709019498-5-e1709038341460.jpeg)
![](https://utek.uz.ua/wp-content/uploads/2024/02/photo1709019498-3-e1709038252865.jpeg)
![](https://utek.uz.ua/wp-content/uploads/2024/02/photo1709019498-4-e1709038397625.jpeg)
Взаємовідвідування занять, відкриті заняття з дисциплін, удосконалення навчально – методичного забезпечення, виступи студентів на конференціях – ось неповний перелік тих заходів, які складають підґрунтя навчально-методичної роботи циклової комісії.
![](https://utek.uz.ua/wp-content/uploads/2024/02/photo1708974123-1-1024x768.jpeg)
Колектив циклової комісії здійснює повсякденну навчально-виховну роботу, працює над удосконаленням методики викладання хіміко-технологічних дисциплін, питаннями оптимізації освітнього процесу, підготовкою навчально – методичних посібників.
![](https://utek.uz.ua/wp-content/uploads/2024/02/photo1708974123-4-1024x576.jpeg)
Викладачами циклової комісії впроваджуються інтерактивні методи навчання: диспут, рольова гра, робота в малих групах, «мозковий штурм», складання ментальних карт, ефективне використання цифрових технологій та ресурсів навчання, проводиться інноваційна робота:
- залучення здобувачів освіти в соціально та особистісно значущу діяльність навчального закладу,
- дослідні та практичні роботи – отримання навчальної інформації з першоджерел,
- використання інформаційно-комунікативних технології: комп’ютерні програми, інтернет,
- навчання під час якого за допомогою викладача готують і проводять заняття (презентації, майстер-класи).
![](https://utek.uz.ua/wp-content/uploads/2024/02/photo1709019498-2.jpeg)
Крім лекційних занять викладачами циклової комісії також організовано проведення практичних і лабораторних занять, на яких студенти спеціальності «Харчові технології» активно відпрацьовували свої практичні навички з фахових дисциплін.
![](https://utek.uz.ua/wp-content/uploads/2024/02/photo1709019498-e1709037871137.jpeg)
![](https://utek.uz.ua/wp-content/uploads/2024/02/photo1709019498-1.jpeg)
ВИКЛАДАЦЬКИЙ СКЛАД ЦИКЛОВОЇ КОМІСІЇ:
ПІЧКАР МАРІАННА МИХАЙЛІВНА
Голова циклової комісії хіміко-технологічних дисциплін, викладач «Організація виробництва і обслуговування в закладах ресторанного господарства» та «Організація барної справи».
Email: pichkarka@utek.uz.ua
![](https://utek.uz.ua/wp-content/uploads/2024/04/photo1714418164.jpeg)
![](https://utek.uz.ua/wp-content/uploads/2024/02/photo1709128847-5.jpeg)
ОГАРЬ ЕРІКА ІВАНІВНА
Викладач дисциплін: « Неорганічна хімія», «Органічна хімія», «Фізична та колоїдна хімія», «Основи стандартизації та контролю якості харчових продуктів»
Е-mail: erikaogar@utek.uz.ua
ПЕРЕБЗЯК МАРІЯ МИХАЙЛІВНА
Викладач дисциплін «Технологія борошняних кондитерських виробів», «Технологія виробництва кулінарної продукції», майстер виробничого навчання.
Email: mariyaperebzyjak@utek.uz.ua
![](https://utek.uz.ua/wp-content/uploads/2024/02/photo1709128847-1.jpeg)
![](https://utek.uz.ua/wp-content/uploads/2024/02/photo1709128847-3.jpeg)
КІРЕШ ВІКТОРІЯ ВАСИЛІВНА
Викладач дисциплін: «Технологія виробництва кулінарної продукції», «Загальні технології харчових виробництв», «Технологія та організація виробництва продукції ресторанного господарства», майстер виробничого навчання.
Email: vikakiresh@utek.uz.ua
КУКЛИШИН МАРІЯ ІВАНІВНА
Вихователь гуртожитку ВСП «УТЕФК ДТЕУ», викладач дисциплін: «Закарпатська кухня», «Устаткування в ЗРГ», «Процеси і апарати харчових виробництв».
Email: mariakuklyshyn@utek.uz.ua
![](https://utek.uz.ua/wp-content/uploads/2024/02/photo1709128847-2.jpeg)
![](https://utek.uz.ua/wp-content/uploads/2024/02/image-5.png)
КАГАНЕЦЬ-ГАВРИЛКО ЛЕСЯ ПЕТРІВНА
Викладач дисциплін: «Технології виробництва кулінарної продукції», «Естетика у закладах ресторанного господарства», «Загальні технології харчових виробництв»
Email: lesagavrilko71@utek.uz.ua
ПІДЛИПНИЙ ЮРІЙ ВАСИЛЬОВИЧ
Викладач дисциплін: «Процеси і апарати харчових виробництв», «Устаткування закладів ресторанного господарства».
Email: pidlypnyu@utek.uz.ua
![](https://utek.uz.ua/wp-content/uploads/2024/02/photo1709128847-4.jpeg)
![](https://utek.uz.ua/wp-content/uploads/2024/02/photo1709128803-682x1024.jpeg)
ДОЛИНАЙ ТЕТЯНА МИХАЙЛІВНА
Викладач дисципліни «Загальні технології харчових виробництв».
Email: tanjadolinay@utek.uz.ua
ГАЙДАНКА ДІАНА ЯРОСЛАВІВНА
Лаборант «кухні-лабораторії», викладач за сумісництвом дисциплін : «Гігієна та санітарія харчових виробництв», «Організація барної справи».
Email: dianahaydanka@utek.uz.ua
![](https://utek.uz.ua/wp-content/uploads/2024/02/image-9.png)