Європейський день мов у нашому коледжі

Європейський день мов відзначається щорічно 26 вересня, це свято запроваджене Радою Європи як спосіб підтримки лінгвістичного різноманіття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі.

Цього дня в різних країнах континенту відбуваються всілякі заходи, спрямовані на вивчення нерідних мов. Свято привертає увагу до мовного й культурного розмаїття Європи. Тому Європейський день мов закликає до вивчення іноземних мов, оскільки це шлях до взаєморозуміння між народами та державами, що на часі є дуже актуальним.
Вже традиційним стало святкування цього дня й у ВСП ”УТЕФК КНТЕУ”. Декілька років поспіль викладачі іноземних мов разом зі студентами долучаються до цих святкувань. І цьогоріч пройшли різноманітні навчально-виховні заходи в нашому закладі.

Викладач англійської мови Іванна Павлюк разом зі студентами провели пригодницько-пізнавальну пішохідну екскурсію-квест. Жодна екскурсія в Ужгороді не оминає мініскульптури, що гармонійно вписались у ландшафт міста, та розповідають нам про історію, звичаї, самобутність рідного краю. Студенти 3 ГРС Аліна Ниткулинець, Ірина Калачова та Олександра Шелько спробували себе екскурсоводами Ужгорода та провели захоплюючу екскурсію англійською мовою для першокурсників (спеціальності “Обліку та оподаткування”).

Під час екскурсії-квесту команди першокурсників активно вирішували неординарні завдання, загадки та мали змогу дізнатися більше про мініскульптурки рідного міста. Захід відбувся у веселій, радісній, дружній та незабутній атмосфері, а також підвищив мотивацію студентів вивчати іноземні мови. Адже знання іноземних мов є не просто необхідністю, а запорукою успішності в майбутній професії.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*