Гендерні стереотипи та сучасне рабство: у коледжі говорили про важливі проблеми та боротьбу з ними

25 листопада в світі відзначають Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. З цієї нагоди для студентів ІІ курсу проведено круглий стіл «Гендерні стереотипи та гендерна дискримінація у сучасному житті», де обговорювали  одну з  важливих соціально-психологічних проблем сучасного світу: гендерні  або статево-рольові стереотипи. Важливим є розуміння, що кожна особистість зможе досягти самореалізації і стати рівноправним творцем нашої держави лише на основі рівності статей.

Також для ІІ курсу відділення підприємництва та торгівлі організовано перегляд фільму про сучасне рабство «Станція призначення – життя». Для України та світової спільноти, незважаючи на здійснення певних заходів, залишається актуальною проблема торгівлі людьми. Жертви торгівлі людьми використовуються для примусової праці, жебрацтва, як донори для трансплантації органів тощо.

Після фільму студенти встановлювали основні причини потрапляння до торговців людьми, визначали моделі безпечної поведінки в разі виїзду та перебування за кордоном, говорили про необхідність вміння захисту власної гідності у складній ситуації.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*