Закарпаття в роботах Федора Манайла: студенти коледжу знайомилися з творчістю відомого художника

На завершення Тижня суспільних дисциплін студенти ІІ курсу відвідали Меморіальний будинок-музей видатного українського художника Федора Федоровича Манайла, унікального знавця фольклору та етнографії, одного із засновників Закарпатської школи живопису.

Музей знаходиться в будинку, де художник жив понад 30 років, тому студенти змогли побачити не лише роботи закарпатського митця, але й дізнатись більше про його життя, пройнятися атмосферою творчої майстерні та оселі, інтер’єри якої розробляв сам Манайло, побачити особисті речі, листи, ескізи, книги, мольберти, пензлі.

Під час екскурсії присутні дізнались більше про дитячі роки, навчання в Празі, творчість в рамках Закарпатської школи живопису, побачили відомі роботи митця, живопис та графіку, афіші, ілюстрації і знамениті «манайлівські диньки», послухали про те, як художник потрапив консультантом у легендарні «Тіні забутих предків».

Відвідування таких музеїв формує у студентів розуміння багатства та різноманіття культури нашого краю та, зокрема, унікальність Закарпатської школи мистецтв, яка відома далеко за межами України.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*