Міжнародний день рідної мови

Вчора, 21 лютого, відзначався Міжнародний день рідної мови — свято, засноване ЮНЕСКО в 1999 році. У цей день українці відають шану рідній мові, маючи на меті збереження єдності та міцності українського народу, які починаються саме з мови. Як стверджує Ліна Костенко: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирають мову».

Українська мова — це генетичний код нації, це мова наших предків, мова Великого Кобразя, що зберегла свою красу і велич, це мова Перемоги!

У коледжі до цього дня викладачі-філологи разом зі студентами провели низку заходів.

У групі II ХТ «А» викладач Лариса Сливканич провела інтелектуально-розважальну вікторину «Наша мова калинова». Гуртуючись у команди, учасники змагалися між собою, відповідали на питання й вирішували різні завдання. Вікторина містила 4 раунди: «Розминку», «Нейромережу», «Мозковий штурм» та «Кришталеву сову». Ця гра не вимагала енциклопедичних знань, але вона подарувала всім гарний настрій та азарт.

Студенти груп I ГРС/Т, I ТЛД, I ХТ «Б» та викладач Марія Сивоус підготували відео-ролик «Шануймо і любімо рідну мову!».

У відео-проєкті учасники ознайомили нас із історією започаткування свята, державотворчою роллю мови, її функціонування та унікальністю наймилозвучнішої мови наших предків.

Студенти II ХТ “Б” та викладач Ірина Поп провели мовознавчу вікторину “Скарб від далеких предків — рідна мова”.


Українська мова — це найцінніший скарб народу. Кожне рідне слова — це безцінна перлина, оздоблена впродовж століть найкращими поетами, письменниками українського народу.
Учасники відповідали на цікаві запитання, ділилися знаннями. Також цитували вірші українських поетів про мову.

Студентки II ОО провели бліц-опитування серед здобувачів освіти “Знаємо, плекаємо, бережемо рідну мову”.
Невимушеність, безпосередність та щирість студентів створили позитивну атмосферу та гарний настрій.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*