У КОЛЕДЖІ ВІДБУЛАСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ

28 лютого 2024 р. на базі ВСП «УТЕФК ДТЕУ» відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Майдан як феномен української демократії», присвячена десятій річниці завершення Революції Гідності. Участь взяли представники з всієї України, зокрема, Дніпропетровської, Запорізької, Полтавської, Житомирської, Хмельницької, Івано-Франківської, Чернівецької, Черкаської, Донецької областей.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся Сергій Волощук, директор ВСП «УТЕФК ДТЕУ», своїми спогадами про Євромайдан поділився учасник подій – Юрій Славік, кандидат історичних наук, доцент кафедри археології, етнології та культурології ДВНЗ «УжНУ», про збереження історичної пам’яті та її роль у формуванні національної свідомості розповіла Оксана Фречка, голова циклової комісії суспільних дисциплін.

Учасники конференції розглядали та аналізували Майдан як елемент демократії, що сформувався впродовж тривалого часу та проявлявся в різні історичні епохи, досліджували історію протестів новітньої доби, коли українці відстоювали свій вибір в ході Революції на граніті у 1990 році, Помаранчевої революції у 2004 та Революції Гідності у 2013-2014 роках, вивчали регіональні особливості розгортання революційних подій.

Революція Гідності залишила глибокий слід в історії України та визначила подальший вектор нашого розвитку, розуміння і усвідомлення феномену Майдану як елементу демократії та частини протестного руху є важливим фактором для побудови громадянського суспільства.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*