Цифровізація господарської діяльності в бюджетних установах

В четвер відбувся майстерклас для студентів спеціальностей «Облік і оподаткування» та «Фінанси, банківська справа та страхування» на тему:
Цифровізація господарської діяльності в бюджетних установах.

На зустріч були запрошені: Бедзир Володимир Саватійович, заступник директора з АГР УТЕІ ДТЕУ та Попадинець Мар’яна Миколаївна, в.о.головного бухгалтера  Комунального закладу “Закарпатський обласний краєзнавчий музей імені Тиводара Легоцького” Закарпатської обласної ради.

Бедзир Володимир ознайомив здобувачів освіти з основними принципами та правилами роботи системи електронних закупівель PROZZORO. Підкреслено, що бюджетні установи всі закупівлі товарів, послуг і  робіт вартістю від 0,01 грн зобов’язані проводити в системі Прозорро відповідно до затвердженого кошторису та річного плану закупівель. А контроль за використанням бюджетних коштів та дотримання законодавства в сфері публічних закупівель здійснюється, причому в режимі онлайн,  не тільки державними казначейською та аудиторською службами, але й багатьма громадськими організаціями.

Обов’язки та відповідальність за проведення закупівель в бюджетній установі покладаються на уповноважену особу, що призначається наказом керівника установи, і яка повинна зареєструватися та пройти тестування в системі Прозорро на предмет базових знань законодавства у сфері публічних закупівель.  Здобувачам освіти було наочно (в режимі онлайн)  на електронному майданчику «Держзакупівлі-онлайн» продемонстровано всі етапи проведення закупівлі – від оприлюднення плану закупівлі та оголошення закупівлі до завантаження укладеного договору, включно з використанням на кожному етапі кваліфікованого електронного підпису.

Попадинець Мар’яна, що має досвід роботи бухгалтером в різних бюджетних установах як соціально-культурної, так і правоохоронної сфери, поділилася з присутніми практичними порадами роботи з казначейськими електронними документами та програмами.

Модератор зустрічі, голова циклової комісії-Смочко В. Ю.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*