Академічна доброчесність як запорука успішного освітнього процесу

Академічна доброчесність стосується не лише якості освіти, а й впливає на те, які цінності закладаються в процесі навчання, як здобувачі освіти розуміють  важливість дотримання принципів справедливості, поваги та відповідальності.

Для студентів І та ІІ курсу спеціальності «Товарознавство і логістична діяльність» проведено тренінги з питань дотримання академічної доброчесності. Метою було сформувати у здобувачів освіти уявлення про академічну доброчесність, ознайомити з її основними принципами, видами порушень академічної доброчесності, а також – відповідальністю за  недотримання. Присутні дізналися про основні положення, які регулюють це питання та вирішення суперечностей, з допомогою системи Kahoot! на прикладах вчилися визначати типи порушення академічної доброчесності.

Для учасників тренінгу було корисно дізнатись, як відбувається перевірка на плагіат, які роботи можуть перевіряти, який відсоток оригінальності необхідний для успішної здачі та як уникнути ненавмисного плагіату при написанні курсової , дотримуватися норм цитування та правильності оформлення посилань.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*