ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ

Цього року Україна вперше приєдналася до відзначення 8 травня перемоги над нацизмом та вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими. 

Студенти І курсу провели тематичне заняття, присвячене історії Другої світової війни та вшануванню пам’яті всіх загиблих. На занятті обговорювали найбільш поширені радянські міфи про війну, порівнювали їх з конкретними фактами, встановлювали головні причини та наслідки найбільшого глобального конфлікту в історії людства, а також, на основі матеріалів Українського інституту національної пам’яті, встановлювали послідовність подій та їх перебіг на українських землях. Студенти мали можливість перевірити свої знання, позмагавшись у вікторині з допомогою платформи Kahoot!

Пам’ять про війну має щоразу нагадувати нам про цінність миру, а також сміливість та принциповість у боротьбі з агресією й несправедливістю. 8 травня, в День пам’яті та перемоги, ми вшановуємо кожного, хто боровся з нацизмом та пам’ятаємо  тих, хто боровся за Україну і продовжує цю боротьбу сьогодні.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*