КРУГЛИЙ СТІЛ: «ГОЛОВНИЙ ОТАМАН АРМІЇ УНР. ДО 145-РІЧЧЯ СИМОНА ПЕТЛЮРИ»

З метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України та військової звитяги захисників рідної землі, творців національної державності, студенти І курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» провели круглий стіл «Головний Отаман Армії УНР. До 145-річчя Симона Петлюри».

Учасники слухали доповіді та обговорювали найбільш дискусійні питання біографії голови Директорії та головного отамана армії УНР: формування політичних ідей майбутнього лідера Української революції, суперечності у відносинах з В.Винниченком, обвинувачення у антисемітизмі, всі «за» і «проти» в історії з отаманщиною, єврейськими погромами та судом над Болбочаном, оцінки Варшавської угоди та останнього союзу з Польською державою. Для більш детального дослідження теми студенти виконували практичні завдання, відтворювали факти з біографії Симона Петлюри та розгадували кросворд, присвячений йому та періоду УНР Директорії. В ході роботи круглого столу студенти використали матеріали з тематичної виставки у бібліотеці коледжу «До 145-річчя з дня народження Симона Петлюри».

Вивчення Української революції та традиції державотворчих процесів є невід’ємною частиною історичної освіти, руйнування радянських міфів і дослідження біографій борців за українську незалежність становить вагому складову патріотичного виховання молоді.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*