Екскурсія в рамках академічної мобільності !

7 березня 2024 року в рамках угоди про співпрацю між ВСП «УТЕФК ДТЕУ» та Академією професійного навчання «Меркур» в Словаччині, за сприяння її директора Яна Брецка, була організована навчально-пізнавальна екскурсія студентів спеціальності «Підприємництво та торгівля» до логістичної компанії  SLOVAKIA TREND EXPORTIMPORT, яка знаходиться в м. Собранці. Учасниками екскурсії були 20 здобувачів освіти, які навчаються за ОПП «Товарознавство і логістична діяльність», «Товарознавство в митній справі», викладачі товарознавчо-комерційних дисциплін, заступники директора з навчальної та навчально-виробничої роботи Оксана Раті та Ганна Данко, завідувач відділення підприємництва та торгівлі Ганна Денчиля-Сакаль, координатор з академічної мобільності у коледжі Алла Домище-Медяник, методист коледжу Тамара Мулеса, викладач словацької мови Руслана Ігнатко.

Студенти відвідали сучасний логістичний центр та фірмовий магазин компанії SLOVAKIA TREND EXPORT – IMPORT, який є одним з найбільших дистриб’юторів робочого  та ручного інструменту на словацькому ринку.

Власники компанії Михайло Женюх та його син розповіли про історію створення власного бізнесу, свої переваги на ринку логістичних послуг та постійний розвиток і удосконалення компанії. SLOVAKIA TREND EXPORT – IMPORT існує понад 30 років, більше 15000 найменувань товару на складі, 30000 палетних місць для зберігання, експорт до 18 країн, доставка власним транспортом з мінімальним ризиком пошкодження товару впродовж 48 годин з моменту замовлення товару на склад, 160 кваліфікованих працівників, які готові порадити та допомогти.

Після загального знайомства з компанією студентам показали та розповіли про логістичний процес на складі, а саме:

  • розвантаження і приймання товарів (вантажів);
  • внутрішньоскладське транспортування (навантажувачі, електроштабелери, електричні візки) та переміщення товарів;
  • стелажне зберігання товарів;
  • комплектація замовлень клієнтів та відвантаження.

Михайло Женюх молодший показав та розповів студентам як працює термінал збору даних (компактний переносний пристрій для зчитування штрих-кодів). На території компанії студенти мали змогу побачити парк автомобілей для перевезення товару.

На завершення екскурсії власники компанії та представники адміністрації коледжу за посередництва Яна Брецко домовилися продовжити напрацювання щодо нових можливостей взаємної співпраці у напрямку практичної підготовки фахівців, яких готує ВСП «УТЕФК ДТЕУ».

Після знайомства з логістичною компанією, студенти мали можливість відвідати супермаркет TESCO, познайомитися з асортиментом та викладкою товарів, якістю обслуговування клієнтів.

Результатом  таких екскурсій є підвищення рівня знань з фахових дисциплін, надбання неоціненного професійного досвіду, розширення програми міжнародної співпраці та створення позитивного іміджу коледжу на міжнародній арені.

За словами студентів, вони повернулись додому сповнені неймовірних вражень, збагатившись важливими знаннями і досвідом.

Щиро дякуємо всім, хто долучився до організації навчально-пізнавальної екскурсії в рамках міжнародної академічної мобільності у ВСП «УТЕФК ДТЕУ»!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*