Шевченківські читання “На вічну славу Кобзарю”

11 березня у ВСП «УТЕФК ДТЕУ» пройшли Шевченківські читання “На вічну славу Кобзарю” з нагоди відзначення 210 річниці від дня народження геніального поета, художника, академіка, мислителя – Тараса Григоровича Шевченка.

Нині це свято – особливе, зі сльозами на очах, але з незламним духом боротьби, віри у перемогу, надією на відродження.  

Портрет Шевченка та його вірші стали частиною Майдану, Революції гідності, її душею. Великий Кобзар  знову пробудив відданість, патріотизм, гідність. Він був голосом українського народу свого часу  та є голосом славних нащадків ХХІ століття. Сьогодні його вірші засяяли новими гранями, стали своєрідним поштовхом для переосмислення глибокої суті людського буття.

Здобувачі освіти І – ІІ курсів декламували улюблені вірші Тараса Шевченка. Присутні змогли поринути у твори Шевченка, що вчать цілісно бачити і сприймати Світ, усвідомлювати волю не як відсутність кайданів, але як стан душі. Учасники емоційним читанням, перевтіленням в образи своїх герої, показали, що  Шевченкове місце у духовній скарбниці читача не може зайняти ніхто інший. 

Переможці, які за рішенням членів журі здобули призові місця, були нагороджені Грамотами. Заступниця директора з навчально-виховної роботи Оксана Раті привітала юних шанувальників Тарасового слова, наголосивши, що Шевченка не можна відділити від українського народу, а український народ – від Шевченка. Вона подякувала за прекрасне декламування віршів та нагородила переможців, зокрема:

І МІСЦЕ – Кароліна Яцкулич (ІІ ФБС)
ІІ МІСЦЕ – Ігнатович Вікторія ( ІІ ТЛД)
ІІ МІСЦЕ — Головнич Ксенія (І ГРС/Т”)
ІІІ МІСЦЕ – Халус Любомир (І ПТ)
ІІІ місце- Головня Анастасія (ІІ ХТ “Б”)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*